UPDATE CORONAVIRUS COVID-19

4 juni 2020

LEUK NIEUWS VOOR DE ALLERKLEINSTEN

Voor het veldvoetbal blijft tussen 8 juni en 1 juli alles ongewijzigd, behalve dat de afstandsregels bij min 12 jarigen wegvallen waardoor zij opnieuw vrij kunnen sporten, zonder afstand te moeten houden.  
Minister Weyts omschrijft het op Sporza als volgt: “We zijn vooral blij dat er voorrang gegeven wordt aan de allerjongsten.
De stem van de kinderen klonk niet altijd even luid in de voorbije periode en dat wordt nu een beetje rechtgezet."

HEROPSTART INDOORVOETBAL

Vanaf maandag 8 juni kunnen ook indoorclubs contactloze trainingsactiviteiten heropstarten, mits het respecteren van de gekende voetbal specifieke veiligheidsmaatregelen voor +12 jarigen en volwassenen, en met groepen niet groter dan 20 personen onder begeleiding van een trainer.
Eigenlijk mogen vanaf maandag 8 juni alle sportactiviteiten hervatten, zonder onderscheid tussen amateur of professioneel, trainingen of wedstrijden, indoor of outdoor, behalve contactsporten.
Zo hoort voetbal zich blijvend te beperken tot contactloze trainingen. Ook douches en kleedkamers blijven gesloten. Over een heropening van kantines naar analogie van de horeca is nog geen duidelijkheid. Info volgt later.

VANAF 1 JULI WORDEN ALLE SPORTACTIVITEITEN TERUG MOGELIJK.

Voor het voetbal betekent dit dat we vanaf 1 juli ook terug wedstrijden mogen spelen zolang we de veiligheidsregels respecteren en we het maximum van 50 personen die samen sporten niet overschrijden. 
Vanaf dan mag er ook publiek aanwezig zijn. Wel alleen zittend en er is een maximumcapaciteit van 200 toeschouwers.
Massa-evenementen blijven verboden. 
Over tornooien, kampen en stages is nog geen verdere duidelijkheid. Info volgt later.

OPROEP

Als de gezondheidssituatie gunstig blijft evolueren dan volgen fase vier (vanaf 1 augustus) en fase vijf (vanaf 1 september), met het oog op de verdere versoepeling van de veiligheidsmaatregelen, zodat normaal sporten, wie weet terug mogelijk wordt. 
“We blijven een beroep doen op ieders gezond verstand, verantwoordelijkheidszin en solidariteitsgevoel.”
Daarom focuste de veiligheidsraad nogmaals op zaken die iedereen zelf kan doen om de versoepeling van de maatregelen op een zo veilig mogelijke manier te laten verlopen.

Dit werd samengevat in zes gouden regels:
1:De hygiëne regels blijven van kracht.
2:Doe activiteiten het liefst buiten en als dit niet kan, dan binnen maar in een voldoende grote ruimte met ventilatiemogelijkheden.
3:Neem extra voorzorgsmaatregelen bij mensen die tot de risicogroep behoren.
4:De veiligheidsafstand tussen mensen blijft behouden, behalve bij mensen uit je eigen huis of bubbel en bij kinderen -12 jaar.
5:Sociale contacten mogen worden uitgebreid tot 10 verschillende personen per week.
6:Activiteiten in groep (vb. naar het park gaan) met niet meer dan 10 personen per keer.

onze sponsors

Webshop

Bezetting terreinen