Actieplan tegen pesten

16 februari 2018

Actieplan tegen pesten gelanceerd
 
Tijdens de Vlaamse week tegen Pesten (2-9 feb) is ook bij Vlimmeren Sport het actieplan tegen pesten – genaamd’ Vlimmeren Sport is TOP’ – gelanceerd.
Onze  Aanspreekpersoon Integriteit kortweg API http://vlimmerensport.be/Page.aspx?key=10   heeft zich bij elk van de jeugdploegen voorgesteld teneinde het actieplan toe te lichten.

Er werd uitgelegd aan de spelers dat Vlimmeren een pestvrije club wil zijn, en dat pestgedrag in onze club geen plaats heeft.

Om te benadrukken dat iedereen erbij hoort in onze club werd er nog het hoepelspel gespeeld: spelers die dribbelen in een vierkant veldje, en op fluitsignaal verzamelen in één van de vier hoepels.
Na elk fluitsignaal werd er één hoepel weggenomen, totdat er nog maar één overbleef. Dan komt het eropaan samen te werken, om met alle spelers in de laatste hoepel te geraken. Of hoe daarmee aangetoond werd dat elke speler telt, los van technische vaardigheden, loopvermogen of wat dan ook.
 
Daarmee is de eerste stap gezet richting een pestvrije club. In een volgende fase zullen ook de ouders mee betrokken worden en geïnformeerd over de rol van de API en de werking van het actieplan tegen pesten.

Zo kan iedereen zeggen:
Vlimmeren Sport is TOF!

onze sponsors